Tämä oli ihan ensimmäinen kissavirkkaukseni. Halusin kokeilla heti tehdä raidallista kissaa, ja ideaksi syntyi Liisa ihmemaassa:n Irvikissa. Halusin kokeilla miten raitojen värien vaihtelut näkyisi, ja kun kissa valmistui, niin... Noh, haluan tehdä vielä joku päivä tästä uudenkin, paremman version, mutta ihan hyvä tästä kuitenkin ensimmäiseksi virkatuksi eläimeksi tuli.

IRVIKISSA.jpg

(Vartalo ja raajat tehty Kerry Lord - Veikeät virkatut eläimet- kirjan mallin mukaan.)

Tälle ensimmäiselle halusin pyöreät silmät, ja olin vielä liian arka kokeilemaan silmien kirjailua, joten ostin valmiit silmät mitkä tarvitsi vain kiinnittää langalla. Tämän kissan suu oli ensimmäinen suun kirjailu minulta. Heh... Musta lanka hampaissa olisi voinut ehkä olla hiukan ohuempaa. Mietin vieläkin, että kaipaako tämä kissa vielä viiksiäkin. Tai jopa kulmakarvoja. Hmm, no taidan keskittyä tekemään siitä 2. versiosta erilaisen.

Kaikki oli minulle ihan uutta tätä tehdessä. Esim. 2 silmukkaa yht., luulin, että se tarkoittaa kaksi silmukkaa seuraavaan. Joten ensimmäisellä yrittämällä kissa lähtikin leviämään kummalliseksi hatuksi! :´) ...Kunnes tajusin, että siinähän pitikin kaventaa.  Kirjasta kyllä löytyi tosi selkeät ohjeet mitä eri lyhenteet tarkoittaa, mutta olin liian innokas keskittymään lukemisiin ;)

Loppujen lopuksi olin ihan tyytyväinen lopputulokseen ja innostuin heti virkkaamaan toisen kissan tasaisemmalla raidoituksella, eri värein. Sille kirjailin sitten ihan itse silmät, nenän ja suun. Siitä kissasta tulee seuraavaksi artikkeli tänne.

Mielipiteitä, ideoita ja parannusehdotuksia saa laittaa ^_^ Seuraava Irvikissa tulee saamaan vähän erimallisen päänkin. Tuohon tuli liikaa täytettä, ja päähän laittaisin enemmän violettia väriä kuin tämän ensimmäisen päähän, mutta näinpä sitä tehdessä oppii kaikenlaista! :)