Tässä on ensimmäinen koskaan tekemäni palatossu. En malttanut odottaa että se saisi parinkin, vaan halusin laittaa kuvaa jo nyt. Oli jännä kokeilla tällaista ihan uudenlaista työtä.

T%C3%B6pp%C3%B6t%C3%B6pp%C3%B6nen.jpg

Itse virkkaus oli tosi helppoa ennen tällaisia tekemättömällekin, mutta kokoaminen... Tuntui, että tajuaako tässä miten nuo palaset pitäisi taitella toisiinsa (värienkin kannalta), mutta sitten löysin hyvän ohjeen tästä blogista: http://lamimmiita.blogspot.com/2012/12/palatossut.html

Muuntelin vähän perus palatossujen ohjetta. Oikeasti palat (8kpl 9x9cm = 38/39 jalan koko) olisi pitänyt neuloa, mutta halusin virkata ne. Tein kolmenlaisia paloja. Takapala on pelkällä Novita 7 veljestä Polaris-värillä virkattu, ja siitä tuli niin räväkkä, että loput palaset virkkasin 3kpl pelkkää sinistä (muistaakseni Adlibrikseltä tilattua Socki Stonewash-sarjaa), ja 4kpl Polarista ja sinistä raitoina.

Virkkasin 18 silmukan rivejä 3,5-koukulla.

Kivat kotitossut ovat kyllä! ^_^ Ja tosi helppo tehdä! Näitä voisin tehdä enemmänkin. Oli tällaista pientä vaihtelua virkattujen otusten teon välissä.

Voin joskus myöhemmin lisätä tänne selkeämmät, paremmalla kameralla otetut kuvat. Oma kamera on jo ihan tööt.

PALAsivustakuva.jpg

*

~ MUOKKAUS 16.3. ~

Nyt on tossu saanut parin! ^_^ Virkkasin vielä tasaiset reunat näitten molempien tossujen "läppien" ympäri. Takana oleva tossu on tänään valmistunut, ja edessä oleva on tuo aikaisemmin valmistunut. (Pahoittelut taas heikosta kuvanlaadusta, mutta tässä nyt ainakin todistusaineistoa siitä, että pari on valmis! ;D )

VALMISparitossui.jpg

Vihdoin saan töppöset jalkaan! :)