Tämä virkattu paita kuuluu kategoriaan "Sarkun sumplinnat". En ole koskaan aiemmin virkannut paitaa (paitsi sen yhden hyvin yksinkertaisen nukenpaidan! ^_^ ), joten en tiennyt miten hihatkaan olisi oikeaoppisesti pitänyt tehdä tällaisessa palapaidassa. Siispä piti vain sumplia. Aina sain uusia ideoita tämän virkkausmatkan varrella.

Paitavarjohelma.jpg

Aivan ensin tarkoituksena oli tehdä tämäntyyppinen isoäidinneliö-paita (ja joskus vielä teenkin!)  :

https://omakoppa.blogspot.com/2013/12/virkattu-ruutupaita.html?showComment=1558725251815#c3283147971329000727

Kuitenkin melko pian huomasin tehneeni neliöitä liian pienellä koukulla, liian tiheällä käsialalla, ja joku pehmeämpi lanka olisi voinut olla parempi valinta tähän. Käytin 7-veljestä, koska otusten teko-ajoilta oli jäänyt ruskeaa niin paljon. Myöskin Arabian Pirtti-kahviastiasto jostain kaukaa lapsuudesta aiheuttaa vieläkin sen, että tykkään tämän tyyppisestä väriyhdistelmästä. Aina kun tuoksuu kahvi, kaikki on hyvin. <3

paitaetu2.jpg

Minulla kehittyi tätä tehdessä idea, että teenkin tästä ihan ensimmäisestä paitavirkkauksestani kotipaidan, joten uskallan kokeilla tähän ihan mitä menetelmiä tahansa ihan vapaasti! :) Ja niin minä sitten sumplin tähän tuollaiset kaksoispylväillä alkavat lyhyet hihat. Kotipaita ei saa olla liian vartalonmyötäinen eikä tukala. Siispä kiinnitettyäni etu- ja takakappaleen neliöt toisiinsa (molempiin kappaleisiin 6 neliöä) virkkasin vielä ulkoreunoihin kiinteäsilmukkareunuksen, jotta leveyttä tulisi lisää. Virkkasin etu- ja takakappaleen sivuista toisiinsa kiinni kiinteillä silmukoilla (ylimmät palat jätin tietysti sivusta yhdistämättä, koska siihen tuli hihat).

Eteen laitoin tummanruskealla virkatun ketjusilmukkanarun rusetiksi. Sujautin virkkauksen aukoista vain ja sidoin tuohon. Vähän söpistelyä sekaan! ^^

Tämä on siis lopulta melkoisen päästä keksitty työ. En ottanut mitään mittoja itsestäni enkä työstä, vaan aina peilin edessä "mallailin silmällä", että onkohan tämä nyt ok. Lyhyeksi tämä meinasi jäädä, joten tein helmaan kaksoispylväsrivejä.

Virkkasin vielä testiksi tällaisen 2-värisen ketjusilmukkavyön, että jos haluaa vähän korostaa vyötäröään sillä:

Paitaroikkuupi.jpg

En ole kiinnittänyt sitä paitaan. Noista isoäidinneliöitten aukoistahan tuollaisen saisi helposti pujoteltua vyötärölle. Lopulliseksi vyöksi tekisin kuitenkin yksivärisen. Keksin muuten tehdä nuokin pikku sivuhalkiot helmaan.

Minun mielestä tästä tuli ihan kiva paita! :)