Ostin eilen uutta Novitan Polaris-väriä, jota olin odotellut kauppoihin jo jonkin aikaa. (Oli tullut paljon muitakin uusia lankoja, mutta yritin malttaa mieleni. Entisiäkin lankoja on vielä paljon odottamassa virkatuksi tulemistaan!) Näissä Polaris-langoissa värit vaihtelee tiheästi, eli ei tule selkeää raitaa, vaan tuollaista jännää revontulimaista. (Ensimmäisissä palatossuissa jotka tännekin postasin, käytin toisenlaista Polaris-lankaa.)Tässä siis omasta päästä keksimäni lapanen:

LAPANEN.jpg

En ole koskaan virkannut lapasta, enkä edes lukenut ohjetta sellaisen tekoon. En siis tiedä miten nopeiten ja fiksuiten olisi saanut lapasen tehtyä! ^‿^' Virkkasin samanlaiset etu- ja takakappaleet omaan käteen sopivaksi ja sitten vaan virkkasin ne yhteen. Peukulle jätin aukon ja virkkasin sen sitten yhtenä kappaleena. Alas tein tuollaisen pikku taitoksen (alareunassa on virkattu pylvästä) ja pujottelin hopean ketjusilmukkanarun pylväitten välistä. 

Yläpää on siksi pylvässilmukoilla tehty, koska kun aloitin tämän, tästä oli tarkoitus tulla poncho. Sitten vaan sain yhtäkkiä idean alkaa kokeilemaan lapasen tekoa, ja sitten innostuinkin tekemään tästä ihan valmiin lapasen.

Eli jos nyt tekisin alusta asti suunnitelmallisesti lapasen, niin tekisin myös tuon yläpään kiinteää silmukkaa. Tulee tiheämpää jälkeä ja lapanen on siten lämpimämpikin. Värikin olisi mennyt eri tavalla, mutta eihän tuo nyt tällä langalla niin pahalta näytä.

 

- MUOKKAUS 29.7. -

Oikean käden lapanen on virkattu ylhäältä asti kiinteää silmukkaa, ja siksi siitä tuli mielestäni paremman näköinen kuin ensimmäisestä lapasesta:

Lapanenviel%C3%A4kerran.jpg