Silloin kun innostuin palatossujen virkkausta opettelemaan ja etsin netistä niihin ohjetta, vilahti kuvahaussa myös näitä pitkävartisia palatossumalleja. Silloin nämä näyttivät aivan toivottoman vaikeilta minulle tehtäväksi. Oppisinko ikinä virkkaamaan kuusikulmiota? Miten ne virkataan? Onko ne vaikea tehdä? Jäi epätoivoiseksi, kaukaiseksi unelmaksi vielä joku päivä virkata tällaiset varrelliset palatossut, taikka palasaappaat. Nyt kun afrikankukan virkkuu on hallussa, pystyin tämän virkkausunelmani vihdoin toteuttamaan! ^_^

Tai noh, tarkemmin sanottuna; nyt on puolet tästä virkkausunelmasta toteutettu. Tässä ensimmäinen afrikankukkatossuni:

 PALASAAPASroikkuu.jpg

En ainakaan vielä tehnyt varteen koristereunusta, mutta vielä on siis toinen palasaapas tekemättä (hih, julkaisen aina malttamattomana jo heti sen ensimmäisenä valmistuneen kappaleen tossuista, lapasista...). Kunhan toinenkin on virkattu, lisäilen tähän postaukseen kuvia joissa nämä tossut on jalassa täysin valmiina.

Ohjeen otin tästä blogista: http://nerecraft.blogspot.com/2016/02/paloista-kootut-tossut.html

 

~ MUOKKAUS 1.12. ~

Tossupari on nyt valmis!! ^_^

SAAPASvalo.jpg

En tehnyt varsiin koristeellista reunaa. Virkkasin vain tuonnekin yläpalasten reunoihin ylimääräisen kiinteäsilmukkarivin, jotta ne eivät näyttäisi ohuemmalle kuin nuo palojen yhdistyskohdat. En kääntänyt näitä yhdistämisen jälkeen enää toisinpäin, sillä halusin tuon tummalla langalla tehdyn yhdistelyn näkyvän tossuissa selkeästi. Minusta ne on näinpäin kivemmat, mutta sekin on ihan makuasia miten sen haluaa tehdä.

Virkkasin jokaiseen afrikankukkapalaseen reunoiksi tummalla langalla ylimääräisen kiinteäsilmukkareunuksen, sillä tein koukulla 3,5 ja ohjeessa käskettiin käyttää koukkua 4. Varalta tein ylimääräisen kierroksen, ettei näistä tulisi liian tiukat. 

SAAPPAATedest%C3%A4jalassa.jpg

...Ja sivummalta:

SAAPASjalatjalat.jpg