Afrikankukkaponi on valmistunut! ^_^ Siitä tulikin iso!

Afrikankukkahevonen.jpg

~ Fatty Lumpkin the Brave African Flower Pony ~

Tämän mallin on suunnitellut Heidi Bears, ja ohjeen voi ostaa tältä sivulta: https://www.ravelry.com/patterns/library/fatty-lumpkin-the-brave-african-flower-pony

Minulla ainakin kilahti heti saman tien sähköpostiin ohjeet, kun olin Paypalin kautta maksun suorittanut. Ohje on englanninkielinen.

Hevonen%20afrikankukista.jpg

Ohjetta ei saisi muokkailla, mutta vahingossa katsoin ohjekuvia väärin tuolla palasten yhdistämisen alkuvaiheessa ponin takapäässä, joten tässä on käynyt pikkuinen moka! ^_^' Ihan pieni vaan, jonka varmaan näitä fatty lumpkin ponyja virkkailleet hoksaavatkin. Eli ei ollut tarkoituksena muokata. Häntätilkku lähinnä seilaa missä sattuu selässä, koska molemmilta puolilta jäi yksi viisikulmio käyttämättä, hups. Tätä ponia ei kannata yrittää tehdä väsyneenä, mutta kun ei malta niitä taukoja pitää. Siihen palasten yhdistelyyn vain jäi koukkuun.

Noh, kiinnitin sitten vaan hännän ei-häntätilkun kohdalle ja onneksi tämän sai tehtyä ilman niitä kahta viisikulmiotakin (niistä tein sitten puolikaskissalleni tyynyn! <3 Ompelin yhteen ja laitoin vanua sisään.) En siis jaksanut irroitella jo yhdisteltyjä palasia ja kokeilla uusiksi kokoamista, hihi >:)

Afrikankukkaponi.jpg

Korvia minä halusin sen verran muokata, että ompelin ne ihan kiinninäisiksi pötkylöiksi kärjistään.

Fatty%20lumpkin.jpg

Silmiksi laitoin mustat, pyöreät puuhelmet.

Virkattu%20hevonen.jpg

Hännästä tuli hiukan lyhkäinen, vaikka yritin vähän isomman työvälineen sen teossa valita käyttöön kuin harjan teossa. Mutta kun olin sitten jo leikellyt tuon kokoiset langat, ei niitä käyttämättäkään viitsinyt jättää. Harjasta en myöskään tehnyt kovin pitkää. Jotkut tekee siitä vielä tätäkin lyhemmän, ja harjan voisi tehdä kiharaiseksikin jos haluaa. On näistä vaikka minkälaisia variaatioita ihmiset tehneetkin. Vain mielikuvitus on rajana. Saa tätä siis sillä tavoin muokkailla haluamallaan tavalla, mutta tilkkujen muotoja, määrää jne. ei saisi muutella, eikä tehdä mitään omaa kopsattua versiota tästä ohjeesta myyntiin.

Ai niin! Ohjeen mukaan tuli extra-ohjeet. Ponille voisi tehdä myös sarven ja/tai siivetkin.

Virkattu%20poni.jpg

Olen tähän afrikankukkaponiin kuitenkin tosi tyytyväinen, vaikkei se näin ekalla kerralla täydellisesti onnistunutkaan! Ja täydellinen virheettömyyshän on tylsää. ;)

Tutustuin ensimmäisen kerran näihin ihanuuksiin tällaisessa by MiaBina -nimisessä blogissa, jossa kannattaa käydä katsomassa, jos haluaa nähdä enemmänkin näitä afrikankukkaponeja: http://bymiabina.blogspot.com/2015/09/fatty-lumpkin-olen-tehnyt-myos-paljon.html

Tuo blogi olikin kiva löytö! Hän on tehnyt muitakin afrikankukkaeläimiä ja paljon, paljon muita hienoja käsitöitä! <3

Seuraavan ponin minä varmaankin osaan jo tehdä oikein, kun kerta on tiedossa missä se vikakin tuli tehtyä. Ehkä seuraava on yksisarvinen? Sitä en kyllä osaa luvata, milloin sen toisen ehdin tekemään ja onko se edes seuraavan blogijulkaisun aihe, nämä kun ei ihan yhdessä päivässä valmistu. Harja ja häntä tehtiin minulle uudella tyylillä, mutta näin loppujen lopuksi voin sanoa, että kaikki ohjeet tässä olivat tosi selkeät. Ohjeistettiin sekä tekstillä että tarkoilla kuvilla. Muistakaa vaan pitää niitä taukoja välillä, varsinkin tuossa palasten yhdistelyvaiheessa! ^_^' Ettei käy kuten eräälle... .. .

Palaset voi joko virkata suoraan yhteen ohjeen mukaan tietyssä järjestyksessä, tai tehdä aivan kaikki 42 tarvittavaa palasta valmiiksi ja sitten ommella ne neulalla yhteen kuten minä tein. Tässä siis käytettiin muitakin kuin perus kuusikulmiokukkia.

Tämä poni on tehty 2,5-koukulla ja 7-veljestä langoilla. Olen iloinen kun projekti tuli tehtyä aivan valmiiksi asti, ja lopputuloskin on söpö! Tämä pullukkaponi jää luottavaisin mielin odottelemaan iloisen värikästä kukkaponiystävää. ;)